Kunst Verklaard met dirigent Ed Spanjaard & Harmonie DSV

Kunst Verklaard met dirigent Ed Spanjaard & Harmonie DSV

IN VERBAND MET CORONA IS DIT CONCERT AFGELAST!

Is het de magie van de baton? Nee, natuurlijk niet, het is zoveel meer. Ed Spanjaard, bekend dirigent, verklaart deze avond de kunst van het dirigeren. Hij doet dat samen met dirigent Rolf Hoogenberg en Harmonie DSV, een enthousiast gezelschap van zo’n tachtig muzikanten uit de regio Warmenhuizen.

Het wordt een avond waarin hoogwaardige muziek de boventoon voert. Laat dat maar aan Ed Spanjaard over. Zijn rijke loopbaan is niet in twee zinnen samen te vatten. Hij dirigeerde in binnen- en buitenland, leidde vermaarde orkesten en was nooit bang door muurtjes te breken. Zijn brede muzikale pallet blijkt ook uit zijn samenwerking met popmuzikant Spinvis. Spanjaard nam enige jaren geleden afscheid als dirigent van het Orkest van het Oosten, het muzikale gezelschap dat ook in het tv-programma Maestro is te zien en te horen. Meer weten over Ed Spanjaard? https://nl.wikipedia.org/wiki/Ed_Spanjaard

Harmonie DSV (van 1948) is een muzikaal begrip in de regio. Bestaande uit het harmonie-orkest, het opleidingsorkest en de slagwerkersgroep. Met een mooi, boeiend repertoire. Maar ook met gedurfde uitstapjes. Zoals met de goeddeels in eigen keuken bereide musical Straal.

Datum: maandag 16 maart 2020 – Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00 en CJP: € 7,50 inclusief pauzeconsumptie

Stichting Scagon Theater, Torenstraat 1B, 1741 CB Schagen