Muziekproject

Muziek verbindt basisschool De Hoge Ven en Harmonie DSV

Harmonie DSV en De Hoge Ven hebben hun muzikale samenwerking vergroot door het opzetten van een schoolorkest en de wens om de muzieklessen verder uit te breiden. De inwoners en bedrijven in Warmenhuizen worden uitgenodigd om dit unieke project financieel te steunen.

De samenwerking is gestart in 2008 om leerlingen kennis te laten maken met blaasinstrumenten (blokfluit en trompet). Er is toen m.b.v. subsidie van de provincie een lessenserie opgezet van 3 muzieklessen per jaar, verzorgd voor de kinderen van de groepen 4 t/m 6. Dit is vijf jaar terug uitgebreid met klarinet en saxofoon. Na afloop van de lessen laten de kinderen tijdens een voorspeeldag aan de ouders zien en horen wat ze hebben geleerd. Daarnaast is er één keer per jaar een slagwerkworkshop en een instrumenten presentatie voor brede oriëntatie op de instrumenten bespeeld in een harmonie-orkest.
In 2019 zijn we gestart met het Schoolorkest. Alle kinderen, vanaf groep 4, die een instrument kunnen of willen bespelen mogen meedoen, maakt niet uit welk instrument. De enige voorwaarde die er gesteld wordt is dat ze al een instrument kunnen bespelen dan wel op les op gaan. Een grote wens van de Hoge Ven en Harmonie DSV is om de muzieklessen van 3 naar 7 lessen uit te breiden zodat de kinderen er meer kennis mee kunnen maken en beter kunnen ervaren wat het bespelen van een instrument voor ze kan betekenen.

Kinderen vinden muziek maken geweldig, het draagt bij aan de sociale vaardigheden, emotionele ontwikkeling en intelligentie van kinderen. Het vergroot de creativiteit en stimuleert de motoriek. Je moet samenwerken om er een geheel van te maken. Er zijn voldoende onderzoeken die aantonen dat
de ontwikkeling van de hersenen gestimuleerd worden door het maken van muziek. Je kind leert hoe het zich als individu in een groep kan handhaven én om zich daar prettig bij te voelen. Dit alles heeft een positiever zelfbeeld als resultaat. De ervaring van afgelopen 3 jaar leert dat het voor de schoolorkestleden echt werkt. Fantastisch is het om te zien hoe leerlingen opbloeien en zich ontwikkelen. Iedereen wordt er blij van.

Wij denken en verwachten dat door de groei van het Schoolorkest, de ervaring van het gezamenlijk muziek maken, zal resulteren tot een jeugdorkest bij DSV voor ná de basisschool. We hopen, verwachten en streven ernaar dat door deze ontwikkeling de muziek niet uit ons dorp zal verdwijnen. DSV bestaat bijna 75 jaar en wil graag 100 worden.

Het Schoolorkest is voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig, er zijn géén kosten aan verbonden. Maar om het Schoolorkest te bekostigen, daar is wél geld voor nodig. En daarvoor doen wij een hartstochtelijk beroep op de inwoners en ondernemers in Warmenhuizen. De ervaring leert dat beide de gemeenschap in Warmenhuizen een warm muzikaal hart toedragen. U wordt uitgenodigd om een donatie te doen, het bankrekeningnummer van het project is:

NL60 RABO 0110 2580 02 t.n.v. Harmonie DSV
onder vermelding van Muziekproject DSV-Hoge Ven.

Of scan de QR-code, let op bij gebruik van de QR-code kunt u het bedrag aanpassen.

Of klik op onderstaande link:

Muziekproject donatie

 

Wilt u nadere informatie dan kunt u contact opnemen met de Hoge Ven of Harmonie DSV via muziekproject@harmoniedsv.nl.