Info

Harmonie DSV

Harmonie DSV neemt een belangrijke plek in binnen het cultuurleven van Warmenhuizen.

Op dit moment heeft de vereniging zo’n 60 leden, verdeeld over een Harmonieorkest en een Slagwerkgroep en staat o.l.v. dirigent Rolf Hoogenberg en Leon Gouda (slagwerkgroep).

Harmonie DSV is een energieke en gezonde vereniging, wat zich uit in uiteenlopende activiteiten. Deze activiteiten worden met groot enthousiasme ontplooid en variëren van evenementen in de gemeenschap tot eenmalige grotere projecten, zoals een talentenjacht, een festival en samenwerking met regionale of landelijk bekende muzikanten.

Muzieklessen

De muzieklessen bij Harmonie DSV worden gegeven door gediplomeerde docenten, en kunnen evt. worden afgerond met een muziekdiploma. Een lesjaar bestaat uit 38 lessen van september tot juli (schooljaar). De kosten zijn afhankelijk van leeftijd en lesduur ( 20 of 30 minuten), en van de lesjaren. Indien later wordt gestart worden de kosten pro rato berekend. De lessen zijn mogelijk voor ALLE leeftijden.
Bekijk hier een overzicht en uitleg van de verschillende tarieven: DSV_lesgeld 2023-2024

Heb je geen muziekinstrument? Dat is bij DSV geen probleem; je krijgt een instrument in bruikleen.

Schoolorkest

In september 2019 zijn we in samenwerking met de Hoge Ven gestart met een Schoolorkest. Op vrijdagmiddag, direct na schooltijd, van 13.00-14.00 uur repeteert het schoolorkest onder leiding van Jantje van der Wurff.
Zit je in groep 5, 6, 7 of 8, en zou je ook mee willen doen, én speel je op een instrument (maakt niet uit wat voor instrument) dan ben óók jij van harte welkom! Wil je eerst een keer komen kijken of je het misschien leuk zou vinden, kom dan vrijblijvend op een vrijdagmiddag langs.

Herintreders

Vroeger ooit lessen gehad en/of samen gespeeld? Als je al kunt noten lezen kun je wellicht zo aanschuiven bij het Harmonie orkest. Maar natuurlijk is er ook het Opleidingsorkest, om rustig aan weer te beginnen. Jong en oud is welkom!

Informatie

Wil je meer weten over de opleidingen en mogelijkheden binnen de Harmonie neemt dan contact op met:

Langskomen tijdens een repetitie kan ook. Het verplicht je nog tot niets.

Donateurs

DSV is ontzettend blij met haar grote schare aan trouwe donateurs. Met de opbrengst van de jaarlijkse Donateursactie kunnen wij leuke dingen doen, mooie concerten geven en onze instrumenten onderhouden.
Donateur zijn heeft zo zijn voordelen; een donateur wordt altijd persoonlijk uitgenodigd voor het (gratis) Voorjaarsconcert en/of Kerst-Nieuwjaarsconcert. Zo hoef je ons nooit te missen. Tevens krijgen donateurs vaak korting op betaalde concerten. Wil je ook graag donateur worden? Meld je dan aan tijdens onze jaarlijkse donateursactie. Of stuur een email naar info@harmoniedsv.nl.

Geschiedenis

Het ontstaan van Harmonie D.S.V. heeft een lange voorgeschiedenis; de eerste Fanfare van Warmenhuizen heette ‘Tavenue’ en werd opgericht in 1896. In 1922 werd op initiatief van de pastoor een katholieke Fanfare opgericht ‘Soli Deo Gloria’. Na de tweede wereld oorlog in 1948 besloten deze twee muziekgezelschappen samen verder te gaan met één Fanfare onder de naam ‘Door Samenwerking Verkregen (D.S.V.)’. In feite bestaat de vereniging dus al sinds 1896 ( anno 2016: 120 jaar!!).
Eind jaren 50 werd een drumband opgericht, die in 5 jaar tijd uitgroeide tot een band met bijna 100 leden. Later ging de Drumband zelfstandig verder als ‘Drumband Warmenhuizen’. Inmiddels is de Drumband gestopt. In verband met de terugloop van leden werd in 1990 besloten de overstap te maken naar een Harmonieorkest.
Dit is een goede beslissing geweest. Nadien is het ledental weer sterk toegenomen en kunnen we spreken van een bloeiende vereniging.

DSV mei 2012