HarmonieDSV

Laatste nieuws

Slagwerkgroep DSV zoekt nieuwe leden

EVEN VOORSTELLEN:
Wij zijn een enthousiaste slagwerkgroep in Warmenhuizen sinds 2012.

WAT DOEN WIJ:
We spelen op Afrikaanse en Japanse trommels, zoals djembé, doun doun, surdo, xylofoon en conga. Onder leiding van Leon Gouda, een jonge muzikale bevlogen muziekdocent met zeer veel ritmisch talent.

WANNEER SPELEN WIJ: Wekelijks op maandag in het dorpshuis van Warmenhuizen van 16.30uur tot 18.00 uur.

INTERESSE GEWEKT: Kom vrijblijvend op maandagmiddag eens langs en trommel mee; samen muziek maken…. je wordt er zo blij en vrolijk van.

INFORMATIE: Kijk hier voor meer informatie: slagwerkgroep  of bel 06-48161285.

HARMONIEORKEST: Ook het harmonieorkest is op zoek naar nieuwe leden; kijk hier voor informatie over het orkest: harmonieorkest 

Van deze borden staan er een aantal in Warmenhuizen; met dank aan FDS Signmakers Warmenhuizen. 

 

Nieuwe repetitieruimte voor DSV

Zo lang als DSV bestaat repeteerden we op de maandagavonden bij cafe de Ooievaar in Warmenhuizen. Door de verhuizing van de Ooievaar naar Schagen is daar helaas een einde aan gekomen. We hebben een nieuw onderkomen gevonden bij het Dorpshuis van Warmenhuizen. Voortaan zullen zowel de slagwerkgroep als het harmonieorkest daar op de maandagavonden repeteren.

Wij danken Silvia & Maarten voor alle mogelijkheden en gastvrijheid die we daar hebben genoten. We zullen nog op een gepaste manier ‘afscheid’  van ze nemen. Verder wensen wij ze natuurlijk alle succes in Schagen!

Na een periode van online ritmes en online repetities konden we net voor de zomervakantie nog 4 keer ‘live’ repeteren in ons nieuwe onderkomen. Wel nog met gepaste afstand, maar dat mocht de pret niet drukken. Blij dat we na al die tijd weer echt muziek konden maken hebben we genoten van deze repetities. Na de zomervakantie zullen we ons gaan voorbereiden om eindelijk weer een concert te geven voor publiek.

 

Er klinkt weer muziek!

Het Digi-orkest

In een orkest of ensemble spelen, wat missen we dat ontzettend!
Door corona alles stil gelegd, en geen muziek meer. 

Maar……..sinds januari 2021 is het harmonieorkest van DSV weer elke maandagavond digitaal aan het repeteren. Het was eerst even wennen, maar wat is het weer fijn om samen muziek te maken. We maken gebruik van het programma Jamulus, ieder vanuit zijn/haar eigen woonkamer. Dankzij de inspanning van onze dirigent Rolf Hoogenberg die dit mogelijk heeft gemaakt voor ons. 

Tevens heeft Rolf, in samenwerking met Muziekvereniging De Herleving Zwaag, het Digi-orkest georganiseerd. Samen spelen met andere muzikanten uit heel Nederland in een harmonieorkest dat realtime online samenspeelt via Jamulus. 

Ook een aantal leden van DSV hebben meegedaan met dit Digi-orkest, en een aantal doen mee aan het vervolg van het digi-orkest, wat in oktober mogelijk wordt afgesloten met een live concert.

Hieronder een opname van het Digi-orkest van 10 april.

Nieuws DSV

Binnenkort hopen we u meer nieuws te geven over de komende optredens en andere activiteiten.